Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 4 februari 2010

Adam Carroll & Michael O'Connor - Hard Times


Wie graag luistert naar akoestische liedjes in de pure vorm zal zeker gaan genieten van de cd "Hard Times" van de Texaanse singer-songwriters Adam Carroll & Michael O’Connor. Adam is bekend van onder meer de cd's "Far Way Blues" (2005) en "Old Town Rock ’n Roll" (2008). Hij heeft in het verleden opgetreden met zijn goede vriend Scrappy Jud Newcomb en Beaver Nelson. Michael treedt vaak op als begeleider van songwriter Slaid Cleaves. Het duo Adam Carroll & Michael O’Connor heeft met de cd "Hard Times" een plaat gemaakt met prachtige nummers. Beetje bluesy, soms wat folk en americana. Het tweetal begeleiden elkaar uitstekend op de akoestische gitaar. De humorvolle teksten ( 'the parkingmeter has done his time' of 'I’m tired of myself') en prachtige liedjes zijn van eigen hand. Ze worden uitermate integer uitgevoerd op dit album. Daarbij krijgen ze hulp van David Caroll (staande bas) en Gabe Rodes (gitaar,piano, ukelele).
Met zijn in bourbon doordrenkte rauwe stem geeft O’Connor dat extra scherpe randje mee, waardoor de tien liedjes niet zoetsappig gaan klinken. Carroll heeft een karakteristieke songwriterstijl met een raakvlak naar Grayson Capps. Beide singer-songwriters schromen niet om elkaars liedjes te vertolken. Het moet gezegd, muzikaal klikt het uitstekend tussen de twee zangers. "Hard Times" is zeker weggelegd voor liefhebbers van muziek van John Prine en Todd Snider. Goede wijn behoeft geen krans. De luisteraar moet de uiterst vakkundige gebrachte liedjes maar voor zich laten spreken. "Hard Times" laat zich maar moeilijk uit de cd-speler verdrijven. Een pracht plaat vol met doorleefde vertolkingen van twee Texanen.

www.myspace.com/adamcarrollmusic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten