Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 14 februari 2010

Cade & the Taliesins - The SpiralWhat if I really was Bob Dylan I would rather write new songs every day” zingt Cade Johnson ons tegemoet op zijn debuut cd. Als Cade and The Taliesins worden elf nummers in verschillende huiskamers opgenomen. Cade combineert op de cd "The Spiral" het folkgenre met avant-gardemuziek. Samen met Jeff Minter (elektrische gitaar en zang), Thermand day (basgitaar en zang), Rylan Marshall (drums), Brandon Philipsen (Djembe) en Gina Koch (achtergrondzang) brengt de heer Johnson ons een variatie aan folky, ambiente en avant-garde liedjes. Ze worden soms opgefrist door synthesizerklanken.
Soundscapes, waarin melancholie en milde abstractie de boventoon voeren. Het is gemakkelijk om de stem van Cade te vergelijken met Nick Drake, maar vaak is het terecht. "The Spiral" van Cade & The Taliesins is van onaardse schoonheid, die zonder de nodige clichés uiterst fraai en interessant klinkt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten