Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 7 februari 2010

Austin Collins & The Rainbirds - Wrong ControlBinnenkort wordt het langverwachte nieuwe album uitgebracht van Austin Collins & The Rainbird. De voorganger "Roses are Red" kreeg vele positieve reacties van de schrijvende pers. De in 2008 uitgebrachte plaat bestond uit aan Slobberbone en Son Volt verwante altcountrymuziek. Voor de cd "Wrong Control", die op twee maart op de markt zal verschijnen, is wederom gekozen voor producer Will Johnson. Austin wordt op de nieuwe schijf bijgestaan door Dylan Mcdougall (leadgitaar) en Craig Bagby (drummer). "Wrong Control" klinkt steviger dan Something Better (2005) en Roses are Red (2008). Will Johnson stuurt de heren uit Texas op dit album de richting van de stevige rock, gecombineerd met flarden americana en altcountry.
De rock en popnummers Island, Frailer Ground en Just The Same zijn weliswaar zwaar verteerbaar, maar klinken als een klok. Toch moet mij van het hart dat Austin, Dylan en Craig herkenbaarder klinken in het semi-akoestische altcountryliedje Care. Het afsluitende Centromatic-achtige Centerpiece is spannend en broeierig tegelijk. Hiermee ligt tevens het zwaartepunt van "Wrong Control". De lekker in het gehoorklinkende rootsy liedjes van "Roses are Red" hebben op dit album plaats moeten maken voor te sterk aangezette elektrische gitaarklanken. De merendeels door Collins zelfgeschreven liedjes zijn prettig naar te luisteren. Het is de productie van Will Johnson, die mij dit album niet laat overtuigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten