Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

vrijdag 12 februari 2010

The Dave-Bruce Alliance - Jersey to California
Dave Nachmanoff groeit op in de zestiger jaren in Californië. Hij studeert af aan de universiteit in muziek en filosofie. Na zijn afstuderen gaat hij zich op de muziek richten. Dr. Dave, zoals hij wordt genoemd, brengt zijn eerste solo-album uit in 1997; Candy Shower, direct gevolgd door een live-cd Snapshots. Dave heeft een groep fanatieke fans voor zich gewonnen en treedt regelmatig in Amerika op. Als begeleidend gitarist is hij vorig jaar samen met Al Stewart in Europa op tournee geweest. Dave componeert tevens op verzoek liedjes voor speciale aangelegenheden. De uit New Jersey afkomstige Bruce Kalter, die Nachmanoff live aan het werk had gezien raakte onder de indruk. Via het custom song system stuurde hij een songtekst naar Dave, die er muziek voor componeerde. Beiden werden zo enthousiast, dat een samenwerking ontstond.
(Bruce Kalter) (Dave Nachmanoff)
Het resultaat ligt hier voor mij met de titel "Jersey to California" van The Dave-Bruce Alliance. De teksten zijn van Bruce Kalter. De muziek is verzorgd door Dave Nachmanoff. Oftewel de nieuwe Bernie Taupin en Elton John. De folk-rock-pop liedjes zijn prettig om naar te luisteren en liggen lekker in het gehoor. Flower Box, 57 Belverde en Mr. Norple doen je verlangen naar zon, zee en strand. Op "Jersey To California" staan songs, die associaties oproepen met Al Stewart en Tom Petty of met recent uitgebrachte platen van Tony Gilkyson en Patrick Bloom. Het album bevat ook minder creatieve nummers zoals het Carribische Papaya Girl en Cheap Condos On Mars. De grootste tranentrekker en bloedmooie ballad is Summer Eyes. Een liedje vol pure romantiek en een breekbare sfeer, die nog meer spanning had opgeroepen met echte violen. Muziek is voor velen een belangrijk ingrediënt. Als het goed wordt uitgevoerd, zoals op "Jersey To California", nuttigen wij het met groot plezier.
Je houd aan deze plaat van The Dave-Bruce Alliance een goed gevoel over. Muziek die je raakt in je ingewanden waar je intellectuele verdedigingsmechanismen geen controle over heeft.

www.youtube.com/watch?v=4ZspL9SK58o

www.cdbaby.com/cd/dballiance
www.myspace.com/davenach
Geen opmerkingen:

Een reactie posten