Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 3 februari 2010

Inky Glass - Miss FitEen talent is ze zeker, zangeres Inky Glass uit de Bronx, New York. Ze laat namelijk met haar debuut-cd Miss Fit een enorme indruk achter. Haar stem vertoont overeenkomsten met de legendarische Nico en de voor vele onbekende Franse zangeres Hermine Demoriane. Hermine overdonderde mij in 1984 met haar debuut-ep World on my Plates. Je hoort op deze cd acht melodisch, soms klagere blues en folkliedjes met duidelijke beïnvloeden van Janis Joplin, Patti Smith, Billie Holiday en Tom Waits. De sfeer die op deze studio-cd hangt is die van een open-mic avond in een klein cafe. Soms klinkt Inky Glass (echte naam Heidi Kohlman) als een ontembare hyena (Roses), maar uiterst duister in Cortar De La Venas ('six more miles to your suicide').
Ze zingt op een manier die het binnenste van het menselijke brein heftig in beroering brengt. Vijfentwintig minuten lang is de zangeres ingetogen en dan weer rauw en furieus met onder meer teksten over de wijk Harlem en het overlijden van haar dierbare vriend. Ondanks dat de acht liedjes soms lastig en heftig gepassioneerd klinken weet Inky Glass de muzikale boog tot aan het eind gespannen te houden.

www.youtube.com/watch?v=-v6rEn49VjA&feature=related

www.cdbaby.com/cd/InkyGlass1
http://www.inkyglass.com/
1 opmerking: