Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

dinsdag 2 februari 2010

Robin Roberts & Billie Preston - Pay-Day MotorsSinger-songwriter en banjospeler Robin Roberts en folkzangeres Billie Preston zijn afkomstig uit Wichita, Kansas. Ze zijn afzonderlijk van elkaar tientallen jaren aktief in de folkscene. Het tweetal heeft de krachten gebundeld op de cd "Pay-Day Motors". Samen met gastmuzikanten Scott Piper (viool) en Kirk Sorensen (mondharmonica) krijgen wij vijftien ingetogen, bijna breekbare maar daardoor aangrijpend mooie nummers te horen in het folk en bluesgenre. Alle liedjes hebben een laid-back karakter, alsof je met zijn allen rond het kampvuur zit.
De intieme en melancholische nummers worden een uur lang op fingerpickin’ wijze gebracht op akoestische gitaar en banjo. De weemoedige liedjes zijn subliem en weten ondanks dat ze net boven een wandeltempo uitstijgen toch volop te boeien. Dit wordt mede veroorzaakt door de bedwelmende zangprestatie van Billie Preston. Het duo valt tevens op door de fraaie harmonieuze samenzang. Pay Day Motors is een sfeervolle en gevoelige newfolkplaat,die teruggrijpt naar de wortels van de Amerikaanse folk en countryblues.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten