Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 31 januari 2010

Howard Gladstone - Roots and RainMuziek heeft voor mij te maken met emoties. Een liedje moet in staat zijn om de luisteraar in hart en ziel te raken. Een intens gevoel die je er aan overhoud als de muziek is afgelopen. "Roots and Rain" van de Canadees singer-songwriter Howard Gladstone is wat dat betreft helemaal in orde. Net zoals bij de vorige drie cd’s "Sunflowers Light The Room" (2002), "Candles On The River" (2005) en "The Breath In The Wind" (2007) blinkt de nieuwe cd uit door een subtiele, relaxte sfeer. Op de nieuwe cd heeft de singer-songwriter uit Toronto samengewerkt met een reeks muzikale vrienden.. De basis blijft toch de fluwelen stem van Gladstone en zijn akoestische gitaar. De geïnspireerde songwriter hecht evenzeer belang aan de songteksten als aan de muziek.
De thema’s eenzaamheid, liefde, exotische oorden en het opboksen tegen een harde en gemene wereld komen onder meer aan bod in de melancholische en warme liedjes als Tammy, Sweet Lies, Fall So deep en Kauai Night. Doordat het album geen overtollige instrumentatie bevat gaat alle aandacht naar die heerlijke stem van Howard Gladstone. De sfeer, die de begeleiders Robin Pirson (drums) Chris Robinson (saxofoon en klarinet), Shelley Coopersmith (viool en sitar) Kevin Zarnett (basgitaar), Denis Keldie (accordeon) en Tony Quarrington (akoestische- en elektrische gitaar) creëren, versterkt het dromerige karakter van deze plaat. Bij de beluistering van de introspectieve singer-songwriter- en americanaliedjes op "Roots and Rain" krijg ik een fijn gevoel. Een prachtige cd die mij niet snel zal vervelen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten