Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

dinsdag 26 januari 2010

Ken Will Morton - True Grit



Het wordt hoog tijd dat de wereld Ken Will Morton uit Athens, Georgia, gaat ontdekken. Van 1993 tot 2003 was hij zanger en gitarist van The Wonderlust (powerpop) en The Indicators (rootsrock). In 2003 bracht Ken zijn langverwachte solodebuut "Rock ’n Roll Hands" uit, een cd die door de pers de hemel werd ingeprezen. Met de opvolgers "King Of Coming" (2006), "Devil In Me" en "Kick’ Out The Rungs" (beiden uit 2008) bleef hij kwalitatief schitterende platen uitbrengen met invloeden van Bruce Springsteen, Ryan Adams en The Jayhawks. Een grote doorbraak is tot nu toe uitgebleven. Hopelijk komt daar verandering in als volgende maand Mortons nieuwe cd "True Grit" wordt uitgebracht.
De zanger met de warme en prettige stem brengt ons op deze nieuwe schijf wederom schitterende liedjes, die geworteld zijn in de americana, roots en folk. Er staan twaalf eigen nummers op dit album dat werd geproduceerd door Mark Ambrosino. Gastmuzikanten die Ken Will Morton in de studio bijstonden, zijn Dave Richards (basgitaar), Dave Morgan (toetsen), Tom Laverack (akoestische- en elektrische gitaar, piano) en Ambrosino (drums, zang). De semi-akoestische plaat kent vele hoogtepunten. Van een werkelijk oorstrelende schoonheid zijn de liedjes Breath en On My Feet. Ook andere uitschieters als de tex-mexsong Cannot Win For Losing en de rootsrockers Restless Heart en Gamblin’man zijn om te snoepen. Het album glijdt veertig minuten lang als een heerlijk warme deken over je heen. Liefhebbers van americana en rootsrock hebben nog een groot geheim te ontdekken als zij niet bekend zijn met een unieke muzikant als Ken Will Morton. Zijn vijfde cd "True Grit" is namelijk aangrijpend mooi met een mix van ingetogen, slepende en medium-tempo songs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten