Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 7 januari 2010

Chad Johnson - History



Singer-songwriter Chad Johnson uit Minnesota combineert in zijn zelfgeschreven nummers akoestische rock met folk- en countrymuziek. Zijn debuut-cd "Once In Your Life" uit 2004 is voor hem succesvol. Chad verkoopt alle tweehonderd exemplaren van het album. De daaropvolgende jaren geeft hij de voorkeur aan zijn gezin. Na vijf jaar van afwezigheid is Johnson in 2009 weer de studio in gedoken voor het opnemen van een nieuw album. De zestien akoestische nummers op de nieuwe cd "History" zijn stuk voor stuk onderhoudend en aangenaam.
De verhalenverteller zingt warm en gemoedelijk over zijn gezin, familie en vrienden. De sterke emotionele songs blijven overeind met of zonder toevoeging van studiomuzikanten. De zanger laat de luisteraar genieten van sfeervolle folkliedjes. In My Son klinkt een trotse vader. Normandy is een eerbetoon aan de opa van Chads vrouw, een veteraan die meevocht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het oerdegelijk muzikale vakmanschap van Johnson komt tevens bovendrijven in americananummers als Long Limousine en Lost Friends. De sfeer van de cd is uiterst sober gehouden met aanstekelijke nummers en persoonlijke luisterliedjes. Chad Johnson heeft met "History" een cd gemaakt met een melancholische onderlaag voor liefhebbers van folk, country en americana. De plaat geeft je 72 minuten lang luisterplezier en zal zijn glans niet snel verliezen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten