Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

maandag 4 januari 2010

Ryne Doughty - Ryne Doughty



De uit Boulder, Colorado, afkomstige Ryne Doughty is een singer-songwriter die onlangs zijn debuut-cd uitbracht. Op deze naamloze cd staan tien liedjes met elementen uit de folk, blues, country en bluegrass. Ryne begeleidt zich tijdens optredens op de akoestische gitaar. Voor dit solo-project kreeg hij in de studio hulp van gerenommeerde muzikanten: Gregory Alan Isakov (banjo), Jen Gilleran (drums en percussie), J.C. Thompson (akoestische en electrische basgitaar), Phillip Parker (cello) en Morgan Harris (electrische gitaar). Doughty manifesteert zich op deze cd als een groot muzikaal talent met een aparte stijl van spelen in verschillende stemmingen.
De verzorgde folk- en country luisterliedjes vallen op door de subtiele en afwisselende instrumentatie. We horen een meesterlijke verhalenverteller aan het werk in nummers waar de melancholie vanaf druipt. De liedjes klinken mij als pareltjes in de oren. Ze moeten iedere muziekliefhebber eigenlijk wel aanspreken. Het warme stemgeluid van Doughty en de intensiteit van zijn composities dwingen je tot het herhaald beluisteren van dit prima debuut.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten