Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

maandag 4 januari 2010

Pistol Pete's Dinosaur Truckers - Down The Road



De band Pistol Pete's Dinosaur Truckers komt uit Duitsland. De nummers op deze nieuwe cd worden evenwel in goed Engels gezongen. Vanaf 2006 tourt de band door Europa met aanstekelijk americana, roots en oldtimeymuziek. Zanger Pete bezit een energieke en rauwe stem. Samen met zijn maten Daniel (akoestische gitaar, lapsteel), Till (mandoline, akoestische gitaar) en Tobi (contrabas) krijgt de luisteraar op "Down This Road" vijftig minuten en zestien nummers lang meezingbare en toegankelijke liedjes te horen.
De zelfgeschreven tracks op deze cd klinken ouderwets vertrouwd in het americana-, bluegrass- en soms rockabillygenre.Het eerste nummer Tear Your Walls Down zet meteen de toon voor wat je verder krijgt voorgeschoteld, namelijk aangename up-tempo muziek. Je kent het al jaren maar toch blijft het lekker smaken. "Down This Road" is een heerlijk fris en ouderwets plaatje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten