Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

dinsdag 26 januari 2010

Chris Ingham - Samsara



Chris Ingham is een singer-songwriter die zelf alle instrumenten heeft ingespeeld op zijn debuut-cd "Samsara", al is dit vaak beperkt tot de akoestische gitaar met een enkele toevoeging van elektrische gitaar of drums. Als een volleerde doe-het-zelver was de productie tevens in eigen handen. Bijna vijftig minuten lang brengt Ingham ons veelal relaxte en ingetogen folkliedjes met minimale akoestische begeleiding.
Soms klinkt hij erg mooi en intens (Free Tonight, I’m Moving On en Another Day), maar in onder meer de songs Mid-Air Collisions en The Breakdown rammelt en kraakt de low-fi productie, zodat de verveling om de hoek komt kijken. Wereldschokkend is het zeker niet. Daar zijn de nummers iets te eenzijdig voor, maar er zijn momenten op "Samsara" dat het verdomd lekker klinkt. Vooralsnog geef ik de eigenzinnige Chris Ingham daarom het voordeel van de twijfel.

www.myspace.com/cjingham




Geen opmerkingen:

Een reactie posten