Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 24 januari 2010

Three Day Treshold - Straight Out Of The Barrel



De heren Kier Byrnes (banjo,mandoline, gitaar), Johnny Stump (bass), Evan Gayry (dobro), Zac Taylor (gitaar) en PJ Aspesi (drums) van de band Three Day Treshold schotelen ons al tien jaar aanstekelijke country, rootsrock en cow-punk voor, repertoire dat de meest koele kikker laat ontdooien. Deze vriendelijke en knotsgekke muzikanten uit Boston serveren ons op hun nieuwe plaat elf nummers lang een dampende mix van heerlijke opzwepende muziek met een knapperig randje. Het repertoire vertoont raakvlakken met bands als Slobberbone, Pogues, Dan Baird en Uncle Tupelo. Op "Straight Out of the Barrel" horen wij songs die soms een alcoholgeurtje hebben, zoals in Coffee/Whiskey, Jim Beam en Whiskey River.
De nummers bevatten tevens zoveel levenslust, dat je er moeilijk bij stil kunt zitten. Wat deze vijf knapen doen, is zo aanstekelijk dat elke vorm van weerstand meteen in de kiem gesmoord wordt. Met toegankelijke rootsrockliedjes als Atlas Blues, Little Bit Lonesome en Gator Farm moet je wel meezingen. Of je het wil of niet. De combinatie van de energieke rootsrock en de rebelse cowpunk is uitermate onweerstaanbaar. De heren van Three Day Treshold rocken en swingen een half uur lang als de neten. "Straight Out Of The Barrel" is een lekker ouderwetse plaat voor iedereen, waarbij je compleet uit je dak zal gaan. Succes verzekerd!.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten