Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

vrijdag 29 januari 2010

Danny & The Champions Of The World - Streets Of Our Time



Met de altcountryband Grand Drive brengt Danny George Wilson vijf cd’s op de muzikale markt. In 2005 verschijnt zijn solo-cd "The Famous Mad Mile". Een jaar later richt hij de band Danny & The Champions Of The World op. Een naam, die ontleend is aan een titel van een kinderboek uit 1975 van Roald Dahl. De cd "Streets Of Our Time" is de opvolger van het naamloze debuut uit 2008. De nieuwe plaat bevat een ongemeen spannende samensmelting tussen country, bluegrass, folk en rock’n roll. Wat deze heren en dame gemeen hebben is een tomeloos enthousiasme en een grote beheersing van de instrumenten. Dat Danny George wilson een uitstekend songschrijver is laat hij ons horen op dit album.
Magistrale en meeslepende nummers met een warme en fijne sound, die zo sterk in elkaar zitten dat ze met een bepaalde nonchalanche worden uitgevoerd. Ongepolijst, brutaal met mooie samenzang. De liedjes vertonen raakvlakken met onder meer The Avett Brothers, Gene Clark, Gram Parsons en Bruce Springsteen. Door de toevoeging van de banjo en pedal steel heeft Streets Of Our Time het country-gevoel meegekregen. Deze twee cd van Danny & The Champions of the World is een prettige plaat om naar te luisteren met melodieuze en pakkende liedjes. Je hoort overduidelijk een prima stel muzikanten, die plezier hebben in het maken van muziek.

1 opmerking:

  1. Uitstekende band Danny and the Champions, songs die mooi uitgewerkt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen