Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 16 januari 2010

I See Hawks In L.A. - Shoulda Been Gold 2001 - 2009



I See Hawks in L.A. zijn vier heren uit Californië, die met hun melodieuze countryrock en prachtige samenzang de hoogtijdagen van The Flying Burrito Brothers en Gram Parsons in herinnering brengen. "Shoulda Be Gold 2001-2009" is een selectie uit hun laatste drie cd’s, aangevuld met niet uitgebracht materiaal. De liedjes klinken aangenaam en uitgekiend, maar met weinig kartelrandjes. Iedere rechtgeaarde countryliefhebber zal deze muziek waarschijnlijk aanspreken. Frisse liedjes zonder al te scherpe gitaren, weinig rampestampers, maar mooie composities met harmonieuze hoogstandjes.



Op "Shoulda Be Gold 2001-2009" mis ik het afwisselende repertoire. Slechts één bluegrassnummer en één psychedelische countrysong zijn vertegenwoordigd op deze schijf met zeventien liedjes. Een opvallend welkome afwisseling zijn de drie voor dit album opgenomen nieuwe nummers. Mede door drummer Shawn Nourse, die verantwoordelijk was voor de productie, en de sublieme bijdragen van Carla Olson hebben de liedjes een heldere sound, die afwijkt van de overige nummers op deze cd. De plaat kabbelt tachtig minuten in vrijwel hetzelfde countrytempo voort. En daar kunnen zelfs gastmuzikanten als Dave Zirbel (Commander Cody), Gabe Witcher (Merle Haggard) en Rick Shea geen verandering in brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten