Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 24 januari 2010

Jerry Joseph and the Jackmormons - Badlandia



Hij woont in Harlem, New York City, en heeft het rock ’n roll hart op de juiste plaats zitten. Jerry Joseph is een veelzijdige muzikant. Samen met The Jackmormons heeft hij inmiddels vijf cd’s uitgebracht. Jerry treedt ook regelmatig op met the Stockholm Syndrome, die is geformeerd uit bands als Widespread Panic en Gov’t Mule. Hij heeft tevens samen met percussionist Steve Drizos onder de naam The Denmark Veseys een cd uitgebracht, die geproduceerd is door David Barbe (Drive-by Truckers). Ondanks de vele nevenactiviteiten houdt Jerry Joseph toch genoeg tijd over om samen met The Jackmormons ouderwets te rock ’n rollen en te jammen. Ze hebben de laatste jaren heel wat cult-following gekregen in Amerika. In Europa betekenen ze helaas niet zoveel, maar hun populariteit aan de andere kant van de oceaan is echt wel groot. De nieuwe cd "Badlandia" is geen studio-album. Het betreft opnames van de shows, die vorig jaar zijn gegeven op 28, 29 en 30 augustus in het eetcafé The Banditos in Montana.
Op de cd staan acht nieuwe nummers. De complexe rauwe rocknummers vertonen raakvlakken met Led Zeppelin, The Black Crowes en Allman Brothers band. De lengte van de nummers varieert van acht tot dertien minuten. We horen overduidelijk dat er magie is tussen de muzikanten. De interactie tijdens het jammen zorgt er voor dat de nummers bij iedere show steeds weer anders zullen zijn. Vanaf de opener Fiona blinken Jerry Joseph (zang, gitaar), JR Ruppel (zang, basgitaar) en Steve Drizos (drums) aangevuld met gastmuzikante Jennifer Conlee-Dros, uit in lang uitgesponnen jams. De acht songs op "Badlandia" bevatten heerlijke zompige grooves waar elke muziekliefhebber wel waardering voor zal kunnen opbrengen. Het is muziek die onder uit de buik lijkt te komen. Rock met ballen!

http://www.myspace.com/jerryjosephsolo




Geen opmerkingen:

Een reactie posten