Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 30 januari 2010

Jonathan Burks - Loudmouth Soup




Of je het nu folk-punk noemt of de ideale combinatie tussen party music en country, dat doet er niet toe. Op "Loudmouth Soup" van Jonathan Burks uit Milwaukee fluistert, murmelt, schreeuwt en krijst hij zijn twaalf songs samen met een gedreven begeleidingsband. Jonathan klinkt op de vlotte en intrigerende liedjes meer als een ladderzatte zanger dan een brave Hendrik. Rauw, gebarsten vol smerige rock ’n roll, folk en punk. De bandleden Joe Pescio, Luther Paul, Nick Westfahl en Dan Boyle zorgen voor een bloeddorstig, vervaarlijk en soms ingetogen sound. Uiterst ontwapenend zijn nummers als Fancy Hobo, It’s On en I’m Drunk.
De nieuwe plaat bevat naast vrolijke drankliedjes met een hoofdrol voor de honky-tonk piano ook ingetogen, diepzinnige nummers. Wat mij tevens opvalt is de monotone zang van Jonathan Burks. Het doet mij vaak denken aan onder meer Lou Reed, Jonathan Richman en John Cooper Clark . Met een titel ("Loudmouth Soup") die refereert naar een biertje zijn de dirty drinkin’ songs op het nieuwe album een prettige belevenis om naar te luisteren, uiteraard met de nodige drank bij de hand.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten