Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 7 januari 2010

Yeller Bellies - Here To Suffer



De band Yeller Bellies komt uit de gokstad met zijn bloedhete woestijn Las Vegas. De roots van de heren Rob Bell (zang en mandoline), Joel Gilhouse (gitaar) , Mitch Potter (basgitaar) en Jimmy Krah (drums) liggen geworteld in de punkscene, bluegrass, blues en heavy metal. De heren hebben sinds 2006 het podium gedeeld en onveilig gemaakt met onder meer Jesse Dayton en Th' Legendary Shack Shakers. De opvolger van de debuutschijf "Boys Will Be Boys" (2008) is afgelopen maand verschenen.
De cd "Here to suffer" bestaat uit een combinatie van rauwe rock ‘n roll, ongecompliceerde surfrock en vuile, opzwepende rockabilly. De nieuwe cd is uitermate pittig en wild met een overdonderende productie van Dave Hornbeck. De rock 'n roll machine van the Yeller Bellies hapert geen moment. Op deze cd staan twaalf eigen nummers met een uitstekende cover van Robert Johnsons Preachin' The Blues. De heren spelen met zoveel vuur en overdadige energie, dat ik na beluistering zwetend achterover gesmeten lig in mijn bureaustoel. Wat een toffe plaat is "Here To Suffer". Ook een mooie opvallende hoes, die geïnspireerd is op de film 'In the Night of the Hunter' van Robert Mitchum.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten