Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

vrijdag 8 januari 2010

Tokyo Tramps - With These Arms



Bij het afronden van het afgelopen jaar stuitte ik op een opmerkelijk trio uit het land van de rijzende zon. Drie Japanners vormen de band Tokyo Tramps die heel erg goed de blues spelen.(speelt) Satory Nakagawa (zang, elektrische gitaar), Yukiko Fuji (zang, bas) en Kosei Fukuyama (zang, drums) vertrokken uit Tokyo naar Amerika om de oorsprong van de muziek te ontdekken. De bandnaam Tokyo Tramps is afkomstig uit Springsteens "Born to Run": Tramps like us, baby, we were born to run". Het dynamische trio speelt op de nieuwe cd "With These Arms" de Chicago-blues met een vleugje pop en onvervalste gitaarhooks. De twee heren en dame creƫren een bluessfeer, die je in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. Het drietal weet iedere groove tot een waar kunststuk te verheffen.
Saturo laat in Nothing But The Blues en Everybody Wanna Be Stoned zijn slide-gitaar meesterlijk scheuren. Muddy Waters Rollin & Tumblin' wordt door Saturo's gitaarspel en de discodrumpartijen van Kosei een verrassend nieuw leven ingeblazen. Door de hartverwarmende zang van Yukiko en Satoru en zijn weergaloze gitaarspel wordt I’ll Give You All Of My Best naar een hoogtepunt getild. Het album "With These Arms" zweeft tussen heftige blues en popmuziek in. De uptempo nummers zijn onweerstaanbaar en worden op enthousiaste wijze gespeeld. De ingetogen nummers weten mij met de doorleefde zang van Saturo, Yukiko en Kosei flink te raken. Deze drie vriendelijk ogende Japanners van Tokyo Tramps geven mij op overtuigende en overrompelende wijze het bluesgevoel mee.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten