Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 10 januari 2010

Diana Catherine & the Thrusty Tweeters - The Spirit Ranch Sessions (2009)



De uit Toronto afkomstige Diana Catherine debuteert in 2008 met de ep "The Great Catastrophe of the Sixth Sin". Ze wordt incidenteel bijgestaan door bassist Kevin Robinson. De stem en stijl van Diana komen overeen met Courtney Love en Margo timmins (Cowboy Junkies). Diana (zang, gitaar, mondharmonica) en Kevin (elektrische gitaar) worden gecomplementeerd met Nic Disanto (basgitaar) en Matt Blackie (drums). Als Diana Catherine and the Thrusty Tweeters besnuffelen de vier tourbeesten het afgelopen jaar vele Canadese en Amerikaanse podia. De legendarische producer Bud Snyder (Allman Brothers Band) biedt zijn diensten en zijn studio The Spirit Ranch aan voor een uitgebreide opnamesessie.
Het uiteindelijke resultaat heeft dan ook de toepasselijke titel "The Spirit Ranch Sessions" gekregen. De productie van het album bezit een overheerlijke live-sound. De rauwe gitaarklanken van Robinson en Disanto met het ongelooflijk krachtig stemgeluid van Diana Catherine vormen een perfecte combinatie op dit album. Blues, southern rock en countrynummers passeren in een sneltreinvaart op een cd boordevol emotie en soul. De gedreven zangeres met een lekker gruizige stem tilt met haar Thrusty Tweeters de liedjes naar een hoog niveau. Er wordt de luisteraar driekwartier lang een pittige cocktail voorgeschoteld vol pakkende en ongecompliceerde blues, country en rocksongs, die aangenaam wegluisteren. "The Spirit Ranch Sessions" is tevens een uitstekende cd van een band die het in zich heeft de muziekliefhebber met nog veel meer moois te verblijden.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten