Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

dinsdag 5 januari 2010

Kate Reid - I'm Just Warming Up



De 38-jarige Canadese Kate Reid is een zangeres in de traditie van een jonge Joni Mitchell en Rickie Lee Jones. Tijdens optredens is Kate een energieke vrouw, die regelmatig grapjes maakt over haar geaardheid. In haar autobiografische teksten neemt ze zichzelf als lesbienne vaak op de korrel. Op haar nieuwe cd "I'm Just Warming Up" brengt Reid, samen met onder meer producer en gitarist Adam Popowitz, een prachtig uitgebalanceerde variatie aan folkrock en luisterliedjes in de fingerpicking stijl. De cd staat vol humoristische en boeiende verhalen. In de folkrockopener Ex-junkie Boyfriend breekt ze met haar vriend, waarmee ze in Vancouver samenleefde. In het grappige The Only Dyke At The Open Mic vertelt Kate ons bagger te hebben gescheten om als enige lesbienne bij een Open Mic het podium te betreden, na een optreden van Nirvana. Kurt Corbain zat laveloos aan de bar.
In de mooie relaxte folkliedjes Reach To You en Dirty Girl is de liefde aan de orde. Het zijn nummers met een happy end. No More Missing Daughters is het intrigerende verhaal over minimaal 62 verdwenen dochters in de Vancouver Downtown Eastside in 2002. Kate Reid combineert op haar laatste cd de serieuze en naar de keel grijpende liedjes met nummers die een glimlach op je gezicht toveren. Lee Oliphant (basgitaar), Richard Brown (drums), Jo Chapman (klarinet), Kori Miyanishi (viool) en Sarah Macdougall (achtergrondzangeres) zorgen voor de extra dynamiek of juist voor subtiele accenten die in dienst staan van Kate's liedjes. De cd "I'm Just Warming Up" kan worden omschreven als treffend, ontroerend en humoristisch met de nodige heerlijke folkrock en schitterende ballads. Het wordt eens tijd dat wij deze folkzangeres uit Vancouver in Nederland gaan verwelkomen.

http://www.youtube.com/watch?v=uoeFxABIXh4&feature=related

www.myspace.com/katereidacoustic
www.cdbaby.com/cd/katereid2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten