Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 21 januari 2010

Jay Howlett - Carnival Lights



De Texaan Jay Howlett is een singer-songwriter, die zijn teksten vergezeld laat gaan met simpele pakkende melodielijnen. Vanaf zijn eerste naamloze cd uit 1998 tot en met het nieuwe album "Carnival Lights" profileert hij zich als troubadour en verhalenverteller. In de liedjes, die muzikaal gesteund worden door gastmuzikanten uit Noord-Californië als Joe Craven (viool en mandoline) Marty Atkinson (elektrische en akoestische gitaar, lap-steel), Dave Nachmanoff (accordeon) Carol McComb (achtergrondzang), is er plaats voor liefde, tranen en vooral de realiteit en intensiteit van het leven in Amerika. In het titelnummer stelt Jay, dat iedereen zijn zorgen wel even vergeet op de kermis. De uitbundige akoestische tonen van het nummer brengen je al snel in bekoring.
In het fascinerende The Guardsman’s Letter probeert Jay de emotie over te brengen van een soldaat, twijfelend over gemaakte keuzes en de consequenties hiervan. In het vrolijke americananummer Red Western Flyer observeert de zanger zijn eigen levenswijze van een afstandje. Of het nu de verstilde liedjes zijn (Calistoga Tractor Parade en Six Years), de gospel in Your Clown of de momenten waar Howlett nogal wat instrumenten uit de kast haalt (Somewhere Like That en Legend of the Parking Lot), de folk- en americanamuziek blijft altijd breekbaar, harmonieus en lieflijk. "Carnival Lights" is een intrigerende plaat met een hoge mate van zeggingskracht. Persoonlijk en ontroerend, waar Jay Howlett menig gevoelige snaar weet te raken.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten