Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 3 januari 2010

Stan DeWitt - Musical Moonshine



De Californische singer-songwriter Stan DeWitt is een multi-getalenteerde duizendpoot. Hij is onderwijzer, gitarist, componeert filmmuziek en is tevens een liedjesschrijver. "Music Moonshine" is alweer zijn vierde cd. "Bend" (2008), "Reaching Back" (2002) en "Long Day's Journey" (2001) gingen hieraan vooraf. Dit is de eerste cd van Stan zonder hulp van andere muzikanten. Een echte soloplaat, die hij zelf heeft geproduceerd. Het album bevat dertien romantische en persoonlijke liedjes. Een simpele, ritmisch bespeelde akoestische gitaar is het uitgangspunt. Die aanpak dreigt soms wat eenzijdig te worden. Stan weet met zijn prettige en gevoelige stem de aandacht vast te houden.
DeWitt klinkt dromerig in The Stars Sang A Song. Daarin zingt hij vol liefde over de eerste ontmoeting met zijn verloofde Lynda, waarmee Stan in mei gaat trouwen. De folkliedjes Nobody Knows, Holding You In The Dark en Simple and True zijn tevens speciaal voor zijn geliefde geschreven. Zij overwon de zware strijd tegen de borstkanker. Het korte instrumentale 500 Miles is opgedragen aan zijn moeder en Lynda’s vader, die vorig jaar zijn overleden. De mooie liedjes op de plaat komen in deze subtiele muzikale omlijsting beter tot hun recht dan op zijn voorgaande cd’s. "Music Moonshine" klinkt warm en authenthiek, gemaakt met alle liefde en toewijding. De cd bevat dan ook fijne singer-songwriter- en sfeermomenten van Stan DeWitt zonder enige vorm van sentimentaliteit.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten