Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 10 januari 2010

Noah Gabriel - Crooked



Noah Gabriel doet op jonge leeftijd mee aan talentenjachten in zijn woonplaats Chicago. Hij maakt eerst zijn school af voordat hij zich volledig stort op de muziek. Als twintigjarige verwerft Noah zijn eerste platencontract. Er volgen twee albums "In Aurora" (2005) en "Truth, Love, Faith and Soul" (2007), die Gabriel veel plaatselijke bekendheid oplveren. Ik mis op deze cd's een mooi uitgebalanceerde bluessound. Noah Gabriel klinkt als een blueszanger met te veel soul in zijn stem. De instrumentatie klinkt vaak te clean op deze cd's. Twee jaar later ziet zijn derde cd "Crooked" het levenslicht met hulp van dezelfde bevriende muzikanten.
Je hoort op dit nieuwe album een zanger met een flexibele stem, die soms een te goede zanger wil zijn. Hierdoor mist hij de rust en emotionele oprechtheid. Dit resulteert in overdreven bluesy uithalen. De nieuwe plaat is gevarieerder als zijn voorgangers, maar soms is het mij toch iets te poppy. De dominerende gitaarbijdragen van Gabriel hadden iets subtieler gemogen. De rustpunten From Grace en het titelnummer weten mij gelukkig te boeien. De nummers hebben een mooie afwisseling tussen de akoestische en elektrische gitaren. Noah Gabriel toont op de nieuwe cd "Crooked" als zanger en bluesrocker over veel talent te beschikken. De liedjes zouden meer tot zijn recht zijn gekomen bij een ingetogener en kleiner gehouden muzikale omlijsting. Ook het aanbod van zestien blues- en popnummers met een totale speelduur van ruim zestig minuten is teveel van het goede om de aandacht van de luisteraar erbij te houden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten