Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 17 januari 2010

Gail Swanson - Simple Truth



Vijftien jaar geleden stond Gail Swanson nog in het voorprogramma van The Doobie Brothers. Gitarist Pat Simmons van The Doobies ontfermde zich over de zangeres met de rauwe, doorleefde stem. Gail heeft onlangs haar zesde cd "Simple Truth" uitgebracht met prachtige rootsy americana en singer-songwriterliedjes. De dwarsfluit waarmee ze op eerdere cd’s furore maakte is ingeruild voor de akoestische gitaar. Goede vriend Simmons produceerde drie van de tien nummers (Matter To You, The One That Got Away en Beautiful Again).



Gail Swanson creƫrt met haar ingetogen uitvoeringen een warmbloedig muzikaal sfeertje. Voeg daarbij de prachtige vocale bijdragen van onder meer Willie Nelson (The One That Got Away en Half a Heart) en Michael McDonald (End Of the World) en je heb genoeg ingrediƫnten voor een uitstekend album. Swanson legt een oprecht gevoel in haar songs. Een imponerend leger aan gastmuzikanten (Hutch Hutchinson, John Cruz, Tom Conway, Paul Marchetti en Pete Wasner) weet de liedjes treffend, smaakvol maar zeker subtiel in te vullen.Vernieuwend is het niet, maar de melancholieke liedjes van constante kwaliteit smaken overheerlijk. De cd "Simple Truth" overtuigt op alle fronten. Er wordt vol passie gezongen door Gail Swanson en haar gasten. Dit wondermooie album weet mijn ziel te raken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten