Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

vrijdag 1 januari 2010

Fitzgerald - Nothing Left But The Leaving (2009)



Fitzgerald bestaat nog geen jaar, maar de debuut-cd "Nothing Left But The Leaving" van dit uit Iowa afkomstige kwartet is nu al een feit. De groep bestaat uit Matthew Cain (zang, gitaar, keyboard en banjo), Walter Goodknight (gitaar en achtergrondzang), Troy Ferrell (drums) en Jason Parks (basgitaar).De tien nummers op deze plaat zijn in twaalf uur tijd nagenoeg live in de studio opgenomen. Het is spul dat stomend uit je speakers komt.
Zonder onnodige toeters en bellen nestelen de rock 'n roll songs van Fitzgerald zich bij elke luisterbeurt dieper in het gehoor. Luister maar eens naar Worn Me Down en Some Sin. De onvervalste en energieke rocknummers hebben heerlijk pakkende riffs en krijsende gitaarsolo's. De stampende songs worden moeiteloos afgewisseld met enkele subtiele akoestische rustpuntjes. De nummers Devil’s Garden en Here And Gone laten je even op adem komen. Hierna vuurt Fitzgerald wederom rauwe no-nonsense rock ’n roll in de hoogste versnelling op de luisteraar af. Een heerlijk plaatje om het nieuwe jaar luidkeels in te luiden, heel wat minder gevaarlijk dan ontploffende lawinepijlen en gillende keukenmeiden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten