Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 31 december 2009

Chris Baker - 28th & Taylor St. Blues



De Texaan Chris Baker zit al meer dan een decennium in de muziek. Als veertienjarige speelde hij gitaar in de funky band Elsie. De daaropvolgende jaren was hij actief met de Chris Baker Band, College Station en Magee Payne Band. Momenteel is Baker de zanger en gitarist van de groep Southern Reverb met folkrock en country op het repertoire. "28th & Taylor St. Blues" is Bakers tweede solo-uitstapje. Het volgt "The Ride" uit 2004 op. De cd, die op vijf verschillende locaties is opgenomen, bevat tien liedjes met een combinatie van folk, country en rock.Chris Lewis (drums) en Mark Ridell (basgitaar) van Southern Reverb zijn enkele muzikanten die Chris in de studio's hebben bijgestaan.



Baker speelt op deze tweede schijf schitterend slide-gitaar. Zijn emotioneel geladen zang ontroert tijdens de gehele cd. Hij bezit tevens de kunst om aangename melodieën te schrijven, gecombineerd met verhalen over zijn eigen leven. Een plaat die beurtelings herinneringen oproept aan onder meer John Hiatt en Slaid Cleaves. Het album bevat tevens pakkende folkrock met het knallende titelnummer als hoogtepunt. Chris wisselt regelmatig de toonzetting af met subtiele luisterliedjes zoals Until My Days en Undeservingly Yours. Ik kom maar niet af van deze cd met zijn schitterende melodielijnen. Ook als ik de deur uitga, blijft de cd in m'n kop zitten. "28th & Taylor St. Blues" van Chris Baker is een mooi slotakkoord van een prachtig muziekjaar. Chris heeft zeven jaar gewerkt aan deze plaat. Als hoestekst schrijft hij dan ook: 'By the grace of God, it's finally come together'.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten