Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 23 december 2009

Two Cow Garage - A Through The Whiskey Glass Intro (Live @ Three Kings)



De band Two Cow Garage uit Ohio bestaat inmiddels meer dan acht jaar. Met oprichter Micah Schnabel (zang en gitaar), Shane Sweeney (zang en gitaar) en de nieuwe groepsleden Cody Smith (drummer) en Andy Schnell (keyboard) staat de band garant voor heftige altcountry en rock. Door het aantrekken van een toetsenist op de laatste cd "Speaking In Cursive" uit 2008 kreeg het geheel iets meer een gepolijst randje. De lekker opzwepende altcountrymuziek van de band boette gelukkig niet in aan kracht. Het optreden dat de heren van Two Cow Garage gaven ter ere van het veertienjarig bestaan van het label Surbuban Home Records werd tijdelijk op cd weggeven bij aankoop van het album When The Stagelights Go Dim van Micah Schnabel.



Het optreden in de Three Kings in Denver, Colorado, bestond voor het merendeel uit nummers afkomstig van de laatste cd Speaking In Cursive. Bij het horen van de ruwe ongemixte opnames valt de eenvoud van de band op. Gewoon vier mannen, twee strotten, twee gitaren, een keyboard en een drumstel. Het zijn echte podiumbeesten die keiharde pokkeherrie weten te produceren. In een mum van tijd worden het publiek en de luisteraar thuis in vuur en vlam gezet. Je krijgt meer dan uur een dosis adrenaline toegediend waar je U tegen zegt. De live-plaat staat vol onvervalste en onstuimige rock ’n roll zonder enige opsmuk. Niet vernieuwend, maar zeker wel verfrissend. Rauw tot op het bot en uiterst ongenuanceerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten