Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

vrijdag 25 december 2009

The Barnstormers - Graveyard Town



Het duo Barnstormers uit Alabama heeft zijn naam ontleend aan het vliegende circus uit de jaren twintig. Barnstorming oftewel stuntvliegen was in die tijd razend populair. Ronald Moore en Chris Wilson hebben een uitstekende keuze gemaakt met hun naam. Op de nieuwe schijf "Graveyard Town" haalt het duo vreemde en indrukwekkende muzikale capriolen uit. De stuntvliegers grossieren in donkere en romantische liedjes met invloeden uit folk, rock en jazz. De liedjes worden in een aantal gevallen met hulp van strijkers zwaar en bombastisch aangezet. Multi-instrumentalist Chris Wilson is hiervoor verantwoordelijk. Op deze manier weet hij een apart en betoverend geheel te creƫren.
Op de plaat staan schitterend gezongen liedjes met een bloedstollend mooie muzikale omlijsting. Nummers die je tot in je diepste vezels weten te raken. Je waant jezelf in de zevende hemel bij de ontlading door de strijkers of de blazerssectie. De droefgeestige liedjes worden spaarzaam afgewisseld met breekbare akoestische nummers. Het zijn momenten vol onbeschrijflijke schoonheid, die behoorlijk tot de verbeelding spreken. "Graveyard Town" is geen gemakkelijk album. Dromerig, filmisch en wonderschoon zijn termen die hier van toepassing zijn.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten