Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

maandag 14 december 2009

The Deceptions - Sinner's Soul



Als je de naam van de band The Deceptions letterlijk vertaalt als misleidingen, dan begint dat al bij de hoes. Deze doet denken aan een plaatje met moeilijke avant-gardemuziek. Onder bezielende leiding van producer Doug Kasper brengen de vijf heren uit Pennsylvanië op het debuut "Sinner's Soul" echter een aantal altcountryliedjes die doen denken aan het repertoire van Ol'97, Ryan Adams en de Jayhawks. Het zijn vrolijke rootsrockers en gespierde altrocksongs met een combinatie van akoestische en elektrische gitaren, ondersteund door orgel en accordeon. Jared Fretz en Dan Krofcheck nemen afwisselend de vocalen voor hun rekening. De afzonderlijke liedjes verraden dat Jared Fretz de beste songwriter is van het gezelschap.
Zijn liedjes blijven hangen in het geheugen. De composities van Krofcheck verzanden daarentegen in nummers die een minder geslaagd afgietsel lijken van het werk van de helaas te vroeg overleden singer-songwriter Dan Fogelberg. Ik mis in het repertoire van Krofcheck een bepaald spanningsveld en ook de fijngevoeligheid van Dan Fogelberg. "Sinner's Soul" van The Deceptions is best een aanvaardbaar debuut, maar ik voel dat er meer uit deze band is te halen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten