Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 26 december 2009

James Hummel - Like An Ocean



Canada heeft zich dit jaar geprofileerd als singer-songwriterland bij uitstek. De uitstekende releases volgden elkaar in een hoog tempo op. Zo is er nu James Hummel uit Ontario, die zich aandient met een debuut-cd. Samen met Will Armstrong (basgitaar en drums) heeft hij twaalf liedjes opgenomen. Andy Magoffin is de verantwoordelijke producer voor deze plaat. Hij is bekend van producties met Great Lake Swimmers, Hidden Cameras en The Constatines.
De debuutschijf "Like An Ocean" hinkt op twee gedachten. Op zes van de twaalf liedjes begeleidt James zichzelf op de akoestische gitaar. Het zijn integere liedjes vol romantische en dromerige aspecten. Vanaf de eerste klanken raken deze stemmige liedjes je diep in je hart. In de overige nummers wordt helaas gebruikgemaakt van teveel instrumentarium waardoor ze vlak en eenvormig klinken. Pakkende scherpe randjes ontbreken. Daarom zeg ik dat "Like An Ocean" net niet ‘hot’genoeg is om te overtuigen, maar de liefde en het vakmanschap, waarmee dit debuut is gemaakt, springen er zeker bovenuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten