Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 26 december 2009

Memphis 59 - Ragged But Right


Rootsrock is een term, die meestal wordt gebruikt om de oorsprong van de rock-'n-roll, de versmelting van zwarte blues en witte country, in combinatie met de fokrevival te omschrijven. Een band die aan deze Amerikaanse rocktraditie voldoet, is Memphis 59. De groep bestaat uit Scott Kurt (zang en gitaar), Richard Lewis (basgitaar) en Chris Zogby (drums). "Ragged But Right" is het debuut van deze rootsrockband uit Virginia. De productionele touwtjes waren in handen van John Jennings.
Op de debuut-cd staan twaalf muzikale lekkernijen. De aanstekelijke liedjes met melodieuze gitaarhooks barsten van de energie. Het dynamische trio rockt met eerlijke muziek vol overgave de spreekwoordelijke pannen van het dak. De nummers nestelen zich dan ook direct in je geheugen. Way With Words zorgt na het stevige beukwerk voor het enige rustpuntje van "Ragged But Right". Rootsrock: recht uit het hart, doordacht en met ballen! De smulpapen onder ons zullen hun bordje aflikken, terwijl ze vergenoegd knorren: wat is "Ragged But Right" van Memphis 59 toch een uitstekende rootsrockplaat. Muziek zonder oogkleppen!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten