Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 16 december 2009

Judy Tampa & Bunko Squad - Tainted

Haar artiestennaam is gekozen uit voorliefde voor de plaats waar ze geboren werd, maar haar echte naam is Judy Chicago. Als Judy Tampa staat ze tevens bekend als schilderes, ontwerpster en feministe. Deze 50-plusser heeft iets weg van Patti Smith. Gelukkig is ze niet zoals Patti aangetast door drank en drugs. Op haar nieuwe cd "Tainted" wordt ze bijgestaan door haar band Bunko Squad. Deze groep muzikanten bestaat uit: John McEwen (bouzouki, akoestische gitaar), TJ Weger (akoestische basgitaar), Harry Hayward (drums) en George Pappas (zang, akoestische gitaar, mondharmonica). Het nieuwe album bevat vijftien liedjes, die hoofdzakelijk door Tampa zijn geschreven. De nummers zijn stevig geworteld in de grote oerstormen van de muziekgeschiedenis zoals country, blues en folk. Judy’s stem is zeer afwisselend te noemen. In de countryliedjes String Theory en We Must Be Dead klinkt ze overwegend zwoel.
Dat Judy ook affiniteit heeft met de blues is duidelijk te horen in liedjes als Billy Billy en Mighty Fine Day. Met het grootste gemak en overtuiging zingt ze de blues alsof ze niet blank was. Tampa wordt op een aantal nummers bijgestaan door de donkere en gedreven stem van George Pappas en zijn diatonisch mondharmonicaspel. In vier bluesliedjes neemt George zelf de vocalen voor zijn rekening. De nummers Only The Shadow Knows en Back To The Riverside, waarin Ronny Elliott meezingt, komen wat gekunsteld over. Het parlando (pratend zingen) van Elliott is dan ook geen aanwinst voor deze plaat. Met de variatie van country en blues heeft de nieuwe schijf van Judy Tampa & Bunko Squad zeker genoeg diepgang en spontaniteit om de weg naar de cd-speler vaker te vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten