Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 9 december 2009

Mark Bates - Down The Narrow



Acht jaar geleden zong hij als dertienjarig jochie gospelliedjes in de kerk. Tegenwoordig is de uit Nashville afkomstige Mark Bates een getalenteerde vertolker van americana en rock. Recent bracht hij zijn debuut-cd uit. Mark kreeg in de studio hulp van Dave Mattacks (drums), Richard Gates (basgitaar), Duke Levine (elektrische gitaar en pedal steel), Joe Med (saxofoon en klarinet) en David Jiles en Carolyn Marsh voor de achtergrondvocalen. De verantwoordelijke persoon die het geheel een mooi afgeronde sound heeft meegegeven is Mark Thayler. Als producer van singer-songwriters en americana-artiesten is hij zeker geen onbekende. Ook op "Down the Narrow" laat hij zijn vakkundigheid weer gelden.
De nummers klinken als de teksten: sober en ingetogen. Mark Bates is een pure verhalenverteller in zijn nummers, die rijkelijk worden omlijst door zijn muzikale hulptroepen. Hij probeert in zijn teksten een bepaalde situatie met humor minder droevig te maken. Het zijn liedjes waar de emoties van afdruipen. Tussen alle ellende is ook plaats voor een beetje vreugde in het gospelnummer The Promised Land. De semi-rocker Forbidden Love wordt opgeluisterd met een sublieme gitaarsolo van Duke Levine. Ook de gospelblues Daisy is voorzien van een lekker smerige gitaarsound. Met een dissonante stem à la Neil Young laat Mark een prachtig gedegen interpretatie horen van Townes Van Zandts Flyin' Shoes. Het album wordt afgesloten in aanstekelijke New Orleans stijl in het nummer Death Sucks. Hopelijk is de toon gezet voor een tweede album. "Down the Narrow" is een prachtig en meeslepend debuut van Mark Bates. Door de hoge kwaliteit verdient de plaat het om aandacht te krijgen van de andere altcountry-websites en radiostations.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten