Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 24 december 2009

West Nile Rangers - Honkabilly Western Garage



Het Californische kwintet West Nile Ramblers maakt muziek die onweerstaanbaar dansbaar is en uiterst prettig de benen aan het werk zet. Met de Belg Bart van der Zeeuw (ex-drummer K's Choice) in de gelederen laten de West Nile Ramblers op hun debuut-cd "Honkabilly Western Garage" een combinatie op de luisteraar los van western swing en honky-tonk. De band noemt het zelf Western Garage. De heren weten een herkenbare sound op te frissen tot een totaal eigen stijl. Op de debuutplaat passeren ze één voor één de revue, de liedjes die je direct kan neuriën, meeblèren of meefluiten.
Van Silver Dew On The Blue Grass Tonight, The Whiskey Ain't Working (Neither Do I) tot aan de Drinking Song valt de Western Garage-sound van de West Nile Ramblers bij mij in goede aarde. De heren jammen er als gekken op los in het instrumentale en opzwepende zigeunerwijsje Uke Swing. Één van de onbetwiste pareltjes op de cd is de countrysmartlap Rosie Night. De productie van "Honkabilly Western Garage" is lekker uit de losse pols geschud. Met hun muzikale virtuositeit en nonchalante houding maken de mannen van deze Californische band oergezellige swing en honky-tonk, die zeker niet te versmaden is. Ik zet het geluid wat harder en dans er ongeremd op los. Zo blijf je warm in deze barre dagen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten