Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 20 december 2009

Booker Lee & County Fair



Een nummer schrijven over je geliefde oma, die pas is overleden, kan veel teweegbrengen. Josh Fidler gebruikt rond deze tijd de bijnaam van zijn oma "Booker Lee" als artiestennaam tijdens de vele optredens. De naam van zijn band Colab heeft hij veranderd in Booker Lee & The County Fair. In 2007 verscheen de debuut-cd "Journal", die opviel door de melodieuze altrocksound. Voor de nieuwe cd "For The Commonwealth" is wederom gekozen voor producer Jason Rubal. De tweede cd brengt een verzameling sterke rootsy altrockliedjes met een flinke drive. Rubal heeft een geweldige live-sound in de studio neergezet. Het is muziek met veel zeggingskracht.
De elf liedjes vallen op door hun harmonieuze en toegankelijke sound met de nodige scheurende gitaren.De variatie op dit album is uitstekend in orde. De solide rockliedjes worden namelijk regelmatig afgewisseld door bijzonder fraaie ballads met een gastrol voor Kristen Books, die op overtuigende wijze de zangpartijen voor haar rekening neemt. Booker Lee & The County Fair zegt zelf in de bijgeleverde persinformatie: "We just wanted to make a great rock 'n roll record"! De luisteraar zal het met mij eens zijn. "For The Commonwealth" is een heerlijk klinkende wereldplaat waarbij alles klopt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten