Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 12 december 2009

Beth Rinaldo & Scott Holland - Edge Of The World



Als de country- en bluegrassgroep Big Sky brachten ze een aantal cd's uit, waaronder Live At The Half Moon uit 2005. Deze cd verkreeg in dat jaar een nominatie voor de beste Amerikaanse rootsrockplaat. Als Beth Rinaldo, Scott Holland featuring Big Sky and friends heeft het vijftal uit Washington een nieuwe cd afgeleverd met als titel "Edge of the world". Gastbijdragen zijn er van Dave Van Allen (pedal steel) en Allison Lurton (achtergrondvocalen). Beth en Scott borduren voort waar Big Sky eindigde, het maken van altcountry en rootsrock. De toevoeging van dobro, pedal steel en viool doet vermoeden dat het om cowboymuziek gaat, wat op dit album geenszins het geval is. Er staat van alles op.
Lekker swingende country, jazz, rockabillysongs, maar ook een paar countrytearjerkers volgen elkaar in een hoog tempo op. Beth heeft een zwoele en warme stem. De begeleiding van multi-instrumentalist Scott Holland is modern met een flinke scheut rock, roots en flarden jazz. De bijdragen van Helen Hausman (viool), Eric Roggenstroh (basgitaar) en Mark Lucas (drums) zijn zeker verdienstelijk te noemen.Deze combinatie levert een prachtige schijf op met negen eigen nummers en één traditional (Cold rain and snow). Liedjes die duidelijk de invloeden verraden van Buddy & Julie Miller, Emmylou Harris en Gillian Welch. De sterke muzikale vormgeving en de mooie sluitende harmonieën maken van Edge of the World een sympathiek plaatje om in je (country)hart te sluiten. Een mooie presentatie die nadere beluistering verdient.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten