Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 5 december 2009

Matthew McCully - Matthew McCully & The Matter Of Principle



De Canadese nieuwkomer Matthew McCully presenteert ons op zijn debuut cd Matthew McCully And The Matter Of Principle een collectie mooi uitgevoerde eigen nummers, die tevens prachtig zijn gearrangeerd. Met minimale instrumentatie van o.a. banjo, trompet, piano en akoestische gitaar hebben de liedjes niet echt een meezingkarakter. De melodielijnen zijn experimenteel en mysterieus te noemen.
Alternatieve folkliedjes met ieder een eigen kracht die de aandacht van de luisteraar weten vast te houden.De kille productie van Joey Vantol maakt deze plaat niet het meest luistervriendelijke album, maar wel een debuut dat zeker een verslavende werking heeft. In Elephant Trainer en Swing wordt de luisteraar verrast door de vocale medewerking van Heide Windebank en Jenni Johnston. Het zijn dan ook de meest toegankelijke liedjes van de plaat, die een bezwerende stemming met zich meedraagt. Het debuut van Matthew Mccully klinkt dan misschien grillig en onvoorspelbaar, maar is zeker van ongekende schoonheid.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten