Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 23 december 2009

Amberville - Crystal Roads



Noorwegen heeft niet echt een traditie op het gebied van americana. In het hoge koude noorden zal je eerder heavy metal tegenkomen. Vijf heren uit Trondheim eren een mooi en schilderachtig plekje op aarde: Amberville, gelegen in Noorwegen. Amberville bestaat uit een groep muzikale Vikingen die lekker in het gehoor liggende popliedjes brengen in een americana-jasje.
De twee zangers Dagfinn Rittland en Frode Thomassen zorgen op het album "Crystal Roads" met twee totaal verschillende stemmen voor een aanstekelijke sound. Dagfinn zingt met een iets te nadrukkelijk accent op een huilende, soms overdreven dramatische wijze. Frode daarentegen heeft een warm en gemoedelijk stemgeluid. Zijn bijdragen aan nummers als Fallen Angels, One Day en Land Of Cotton vallen daarom bij mij het meest in de smaak. De plaat valt op door de prachtige samenzang. Het geluid is mooi uitgebalanceerd, maar de productie van "Crystal Roads" is aan de brave kant. Het zou allemaal wel wat spontaner kunnen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten