Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

maandag 14 december 2009

Brent Bennett - A Ghost In Indiana



Brent Bennett zit al meer dan 25 jaar in de muziek. Zijn muzikale carrière ging van start in plaatselijke bandjes in Indiana en Californië. Hij stond ondermeer in het voorprogramma van John Waite en Echo & the Bunnymen. Ook nam hij samen met Rob York een cd op. Vanaf 2000 brengt Bennett elektrisch getinte folkrock-cd's uit met eigen composities.Een uitstapje naar de blues volgt in 2008 als hij een cd opneemt met liedjes van zijn favoriete bluesartiesten. Momenteel hangt Bennetts elektrische gitaar in de wilgen, want zijn nieuwe cd "A Ghost In Indiana" is geheel in akoestische stijl. Met een stem die overeenkomsten vertoont met Tom Petty en Bruce Springsteen, rockt de doe-het-zelver (Bennett kreeg geen muzikale of vocale hulp van anderen) in vijftig minuten door zijn folk- en bluesliedjes met een knipoog naar de countryscène.Brent Bennett brengt zijn briljant geschreven nummers bezield en hartverscheurend.
In de folkrockers Vanishing Act en 50 Miles Away snijdt Bennett zijn favoriete onderwerp aan: vrouwen. In de bluessong Leavin’ Askin’ Myself beschrijft hij een vrouw die het huwelijkse leventje zat is. Bennett is gedreven en scherpzinnig in de folk-opener Alcratraz over het leven in een gevangenis waar uitbreken bijna onmogelijk is en beschrijft in de afsluitende popsong Rope een executie. "A Ghost in Indiana" is mede door Bennetts krachtige stem en begeleiding op de akoestische en slide-gitaar meeslepend en heerlijk om naar te luisteren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten