Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 30 december 2009

Chris Coole - Old Dog


De naam Chris Coole zal je waarschijnlijk weinig zeggen. De gitaar- en banjo-virtuoos uit Toronto is echter al geruime tijd actief als muzikant. Hij heeft zijn diensten verleend als sideman of als producer aan meer dan 75 albums voor diverse muzikanten. Voor zijn eerste solo-project kreeg Chris veel steun en hulp van andere muzikanten. Desondanks is er zorgvuldig omgesprongen met de toevoeging van extra instrumenten. De cd "Old Dog" bevat zowel eigen composities en covers als traditioneel materiaal. Akoestische folk, blues, bluegrass en banjo-fingerpickin’ komen aan bod op "Old Dog" met een lichte voorkeur voor de prachtige ballads.
In nummers als The Bottle Got The Best Of Me en $100 word je als luisteraar meegezogen met de gedrevenheid van de zanger en de sfeer die zangeres Kristin Cavoukian oproept. Cooles interpretatie van andermans nummers als Six Days On the Road (van Carl Montgomery) en Daniel and the Sacred Harp (van Robbie Robertson) hebben een verslavende werking op de luisteraar en zijn dan ook zeer geslaagd. De relaxte Tulsa-sound in folkliedjes als Hell To Pay en Cole Young heeft een hoog J.J. Cale gehalte. "Old Dog" is een album dat de luisteraar meeneemt op een bezielde muzikale reis vol emoties. Twaalf liedjes die voor een bijzonder aangename luisterervaring zorgen.

http://www.chriscoole.com




Geen opmerkingen:

Een reactie posten