Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 2 december 2009

Lucas Paine - Sometimes You Fly



Voor mij ligt alweer de derde cd van Lucas Paine. Hij is nog steeds een onbekende in het singer-songwriterwereldje. Daar moet maar eens verandering inkomen. De hoes is al opvallend genoeg. Ieder hoesje is gedrukt op 100% hergebruikt karton, dat is voorzien van een prachtige linoleumprint. Het ontbreken van de track listing van de cd is helaas een gemis. Lucas Paine is geboren in North Carolina en groeit op in Alaska, waar hij samen met Katie Harris de schitterende naamloze ep uitbrengt.
Op zijn nieuwe schijf "Sometimes You Fly" is Katie met haar doordringende en mooie stem alleen in het eerste nummer Misty Mountain Tryst te horen. Het levert direct al het hoogtepunt van de cd op. Paine begeleidt zichzelf wisselend op de akoestische en elektrische gitaar. Op I Will Buy Your Horses wordt hij met stemmige celloklanken incidenteel bijgestaan door Sarah Evelyn Veres. Soms klinkt Lucas hulpeloos en bedroefd in There Are Stars als hij zingt I Never Be Loved. Zijn liedjes stralen bezieling en emotie uit. Door zijn vertolkingen van het folkgenre, afgewisseld met akoestische rauwe punkliedjes, hoor je onmiskenbaar een overeenkomst met Chuck Ragan. Paine brengt met zijn uitermate doorleefde stem liedjes voor fijnproevers zonder overdubs of een muur van geluid. "Sometimes You Fly" heeft dan ook iets mystieks en aangrijpends met zowel duistere als recht uit het hart vertolkte melodieën.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten