Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 5 december 2009

Joel Christofer - Maps Home



Hij was als kind een stil en verlegen jochie. Dat veranderde al snel toen hij eerst de trompet en later de drums ontdekte. Joel Christofer verkaste van Atlanta naar Californië. Hij ging zich toeleggen op het schrijven van liedjes. De debuut-cd "Maps Home" heeft hem drie jaar van de straat gehouden. Het uiteindelijke resultaat ligt dan nu in mijn cd-speler. Een album dat is opgenomen in de Greenwood Sound Studios. Samen met Colin Mayo tekende Christofer voor de productie. Op twee nummers na zijn de extra instrumenten zoals de akoestische en elektrische gitaar, cello, basgitaar en drums minimaal aanwezig. De aandacht van de luisteraar zal zich vooral richten op het gitaarspel en de zangcapaciteiten van Joel Christofer.
Zijn folksongs zijn kwalitatief hoogstaand en worden over het algemeen vrij rustig gebracht. In de rock- en popnummers Cure The Gold en See Saws weet de zanger zijn ingetogenheid van zich af te schudden en ontwaakt de luisteraar uit de dromerigheid van Joel. Deze songs worden omlijst door een uitgebreidere instrumentatie. De elektrische gitaren en de cello van Adrienne Woods gaan in deze nummers dan ook flink tekeer. Joel Christofer speelt zich met "Maps Home" duidelijk in de kijker. Hij weet op meesterlijke wijze gevoelens en emoties om te zetten in zijn teksten en liedjes. De dromer zit in zijn eigen leefwereld. Hebben wij dat soms ook niet? Daarom zal deze plaat vele luisteraars aanspreken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten