Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

maandag 7 december 2009

Tony Denikos - Already Gone



Singer-songwriter Tony Denikos is geboren en opgegroeid in Baltimore. Hij is iemand die zich heeft toegelegd op het schrijven van radiovriendelijke countryrock en americana. Zijn liedjes laten duidelijk een invloed horen van John Fogerty, Lowel George, John Prine en Creedence Clearwater Revival. Voor zijn derde cd "Already Gone" kreeg Tony hulp van een aantal gerenommeerde muzikanten als Dave Roe (basgitaar), Dave Jacques (basgitaar), Phil Madeira (keyboard), Gantt Kushner (gitaar) en Timm Beiry (drummer).
De nieuwe schijf bestaat uit twaalf eigen composities met een uitgebreide mix van folk, americana en blues. De songteksten gaan over de dagelijkse dingen die om Denikos heen gebeuren. Norfolk Town, Ug & Googla, Auction Block en de tearjerker Broken Down Cowboys zijn prachtige liedjes, voorzien van een heerlijke upbeat. De songs laten een singer-songwriter horen uit de americanascene. Deze nummers vertonen duidelijk raakvlakken met het werk van Paul Simon, Lowel George en J.D. Souther. Gedreven en tergend is Denikos in de weer tijdens het akoestische Already Gone. Nobody Loves Her en Laurite zijn lekkere vette bluesnummers met het gitaarspel van een John Fogerty. Als bonustrack komt laatstgenoemde song in de herhaling. Hier krijgt Tony hulp van gitarist Warner E hodges van de legendarische band uit Tennessee Jason & the Scorchers, die ons van zijn vlijmscherpe spel laat genieten. Op zijn best is Denikos in melodieuze nummers die emoties en gevoelens uitstralen. Als dit je eerste kennismaking met Tony Denikos is, heeft hij met "Already Gone" zeker een aantrekkelijk visitekaartje afgeleverd.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten