Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 27 januari 2010

Drive-by Truckers - The Big To-Do



Lovend waren de meeste recensenten over het zevende studio album "Brighter than Creation’s Dark" van de altcountry- en southernrockband The Drive-by Truckers uit Athens,Georgia. Het was een plaat die het bekende geluid van de band combineerde met countryklanken. Zo positief als de pers over deze plaat uit 2008 was, zo kritisch gestemd waren de fans. Zij misten de befaamde southern rock van de groep. Zanger en gitarist Patterson Hood beloofde met klem een nieuwe cd met een ouderwetse rocksound. Op zestien maart wordt het langverwachte album uitgebracht. Het is tevens de eerste release op het label ATO Records van Dave Matthews en Michael Mcdonald. "The Big To-Do is een album, geproduceerd door David Barbe en bevat acht nummers van Patterson Hood, drie van Mike Cooley en twee van Shonna Tucker.
De cd gaat voortvarend van start met vier liedjes (Daddy Learned To Fly, Fouth Night Of Drinking, Birthday Boy en Drag The Lake Charlie) in de hoogste rockversnelling. Spontaan met lekkere grooves en een rammelende piano. De rustige songs The Wig He Had Her Wear en You got Another zijn minder geslaagde pogingen. "The Big To-Do" verliest hierdoor even zijn aantrekkingskracht. In de uitzinnige rocknummers This Fucking Job, After The Scene en Get Downtown (met invloeden van That’s Allright Mama van Elvis Presley en Great Balls On Fire van Jerry Lee Lewis) worden wederom de registers opengetrokken met een huilende, vervormde sound van de elektrische gitaren. Door de decibels en de stampende ritmes zal je huis op zijn grondvesten schudden. Santa Fe is een heerlijke countyrocker van Patterson Hood in semi-uptempo. Het prachtig door Mike Cooley gedragen akoestische Eyes Like Glue sluit een album af met vele sterke momenten en het ware nietsontziende Muscle Shoarls geluid, gecombineerd met het fameuze gitaargeweld van de Drive-by Truckers.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten