Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

dinsdag 9 februari 2010

Yankee Network - Yankee Network


De vier heren van Yankee Network hebben hun naam ontleend aan de eerste FM radiostation in Amerika. De band bestaat uit Brook Cumor (zang,akoestisch en elektrische gitaar, mondharmonica), Scot Mclain (drums), Cammerson Miller (zang, akoestisch en elektrisch gitaar, mandoline, lapsteel) en Brien Sumna (basgitaar).
De debuut-cd van Yankee Network bevat een assortiment aan aanstekelijke songs.
Lekkere ongepolijste semi-akoestische altcountry en rootsrock van een band, die regelrecht bruist van de energie.

Brooks stem toont een duidelijke gelijkenis met iemand als Dan Baird. Luister maar eens naar een nummer als Porch Fell Down om je te overtuigen. Nowhere To Go doet je denken aan een akoestische variant van de Drive-by Truckers. Back to the roots en dan kom je natuurlijk uit bij onder meer Jayhawks, Uncle Tupelo, Ol'97, Yayhoos en Sons of Bill. De twaalf overheerlijke, door rauw gitaargeluid aangedreven, nummers doet je denken aan de tijd dat muziek nog gemaakt werd door mensen van vlees en bloed. De liedjes op het debuutplaatje worden zeker niet verkracht door allerlei technische trukjes in de studio. De vier heren rocken als een trein, die plezier hoog in het vaandel hebben staan. Kortom: die vier gasten van Yankee Network uit Baltimore laten ons op dit album zowel pakkende gitaarliedjes, venijnige altcountry en een enkel rock 'n billy nummer horen. Er wordt op deze cd veertig minuten lang een feestje gebouwd, die je vanaf de eerste klanken uit je bol laat gaan.

www.yankeenetwork.net




Geen opmerkingen:

Een reactie posten