Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 13 februari 2010

Tim O'Connell - It's My Song, Dammit!Tim O’Connell is negentien jaar als hij besmet raakt met het schrijversvirus. Als hij tien jaar later het nummer A Singer Of Songs componeert verdwijnt het in eerste instantie in de vergetelheid. Johnny Cash ontdekt het in de archieven en neemt het samen met producer Rick Rubin op. Zowel Cash als Rubin zijn zwaar onder indruk van het nummer, maar weten niet wie de componist is. A Singer of Songs verschijnt pas in 2005 na de dood van Johnny Cash op de Boxset Unearthed. Het liedje wordt door de pers bejubeld en aan Cash toegeschreven. Als het nummer wordt gezien als essentieel voor het repertoire van Johnny Cash begint de eigenlijke componist zijn mondje te roeren. En...Tim O’Connell brengt samen met in Nashville gevestigde muzikanten, een solo-cd op de markt met de titel "It's My Song Dammit". De reden van deze titel is wel duidelijk!
Tim O'Connell laat op het album een indrukwekkende reeks aan americanaliedjes horen. Vanaf de eerste klanken van het Johnny Cash-achtige Without You grijpen Connells liedjes je naar de strot. Bedwelmende muziek die naar je hoofd stijgt. Het album bevat onder meer akoestische liefdesliedjes als This must be love en het duet met Jill Walsh in Talkin 'about love. Het bluesy Little Radio met een raakvlak naar John Lee Hookers Boom Boom, een zinderende gospelsong met medewerking van The Voices of Praise Gospel Choir (That's Righteous Road) en een handvol prachtige americananummers complementeren het album. Tim weet een enorme spanning in de nummers weer te geven en ook vast te houden. De cd It's my song Dammit! zal je keer op keer een enorme kick geven.

www.cdbaby.com/cd/TimOConnell
www.tallmanrecords.com
www.tallmanrecords.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten