Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 17 oktober 2009

Ali Tadros - Things Worth KeepingZe beschikt over een warme, aangrijpende stem, die zich een stijl aangemeten heeft van soul tot folky. Aly Tadros laat Austin, Texas op haar zeventiende achter zich om in New York talen te gaan studeren en raakt geïnteresseerd in de politiek. Na jaren voor een congreslid gewerkt te hebben zet Aly de eerste stappen om zelf nummers te gaan schrijven. Met een akoestische gitaar in haar hand, een stel eigen songs en een genre dat gaat van folky tot flamenco geeft ze in het eerste jaar van het artiestenleven meer dan 200 shows. Duane Lundy (Ben Sollee, These United States, Vandaveer) is duidelijk bewogen na het horen van Tadros demo’s en besluit haar debuut te produceren. Samen met gitarist/keyboards Justin Graig, Robby Cosenza (percussie) en cellist Ben Sollee neemt Aly in de Shangri-la Studios in Lexington “Things Worth Keeping” op.
De sound wisselt van de zestiger jaren folk van Buffy Saint Marie tot aan complexe, jazzy, folky songs vermengd met een vleugje Flamenco. Producer Lundy heeft gezorgd voor een mooi kaal geluid, waar men afzonderlijk de instrumenten kan herkennen en niet zo’n volgestopt muur van instrumentarium. Justin Graid en Aly Tadros zijn beide met de fingerpickin en uiterst bewogen gitaarspel een hecht team, weet percussionist Cosenza een spetterend ritme door te voeren en is cellist Sollee uiterst gevoelig op een aantal momenten aanwezig. In folky-pop songs als Papermache/Linger en One More day is Aly op haar best, maar weet zich tevens de luisteraar aan zich te binden met een combinatie van folk en flamenco in Dressing Room en Keep Up. Ook het romantische jazzy-achtige Swingset laat duidelijk een zangeres horen, die oprecht is en een broeierig sfeertje weet te creëren op haar debuutcd “Things Worth Keeping”. Een cd van Aly Tadros, die het venijn en scherpte van haar stem bezit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten