Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 17 oktober 2009
Brooklyn based Katie Mullins heeft een heel andere achtergrond dan menig folky zangeres. Zij verhuisde in 1999 naar Berlijn op zoek naar het grote onbekende. Met haar klassiek geschoolde stem gaat ze aanvankelijk voor de opera, maar formeert tevens een country band “Rose’s Shoulder” waarmee ze in menig donkerbruin cafe hun kunnen laten zien in Berlijn. Als Katie niet op het podium staat is ze bezig nieuwe liedjes aan het schrijven. Haar debuut cd “Pastoral” bevat nummers die in Berlijn en New York geschreven zijn. Een album die je niet direkt zal kunnen behappen, mede veroorzaakt door de aanwezigheid van niet dagelijkse instrumentarium zoals het Harmonium en de afrikaanse instrument: Mbira. Producer en instrumentalist Andrew Spencer Goldman en drumster Kristin Mueller zijn de hulp in de muzikale huishouding op “Pastoral”.Een album, die veel experimentele folk en een low-fi karakter bevat.
Producer Goldman haalt in een interview het volgende aan: “One of her songs, “Pastoral,” is one of the craziest and most awesome things I’ve ever heard, with vocal harmonies that wrap around themselves to the point of dizziness”. Het is bovenal de akoestische gitaar die de boventoon vormt, maar in nummers als het al genoemde Pastoral en Anthem zorgt de Mbira voor een psychedelisch tintje. Met haar schitterende zuivere stem, die haar opera verleden verraadt weet Mullins de gehele dertig minuten en negen songs de spanning op te bouwen en vast te houden. Alleen in de Springsteen cover I’m on Fire staat Katie’s geloofwaardigheid ter discussie , zingend met haar diepsombere stem, dat ze in vuur en vlam staat voor haar geliefde. De vurige klanken van de elektrische gitaar redt onverhoopt de uitvoering. Met behulp van accordionist Paul Hogan sluit Katie Mullins met Travelling Song dit wereldvreemde, maar zeker een bijzonder en interessant debuut af. Het ontwerp van de hoes komt van Ryan Feerer, die luisterend naar haar nummers zich liet inspireren tot een barok-achtige stijl.
http://www.myspace.com/kateemullins


1 opmerking:

  1. Wat ze doet met de song I’m on Fire is erg mooi en is weinigen gegeven.
    Traveling song is een erg fraaie instrumentale belevenis.
    Luister eens naar het erg mooie Pastoral en Anthems en de muzikale begeleiding.
    Luisteren zonder vooringenomenheid is hier op zijn plaats.

    BeantwoordenVerwijderen