Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

vrijdag 30 oktober 2009

Driftwood - Rally DayHeel verwarrend is het als je twee bands heb die Driftwood heten, maar zich ook profileren in de folkmuziek. Gelukkig is er een verschil in bandbezetting. Van deze Driftwood uit New York is weinig bekend. Dan Forsyth (gitaar,mandoline) Joe Kollar (gitaar/banjo,drums,keyboard, zang) Claire Byrne (fiddle en zang) Jon Doll (staande Bass) gaan op hun nieuwe cd "Rally Day" op een folky/ americana terug naar de basis. Incidenteel wordt de prettige en opstuwende melodie├źn begeleidt door de drums. Driftwood heeft 1 ding mee op deze schijf...ze hebben de kunst van het klein houden onder de knie.


Songs waar de banjo en fiddle domineren (Walking Into The Sun, Cigarette Addiction, Talking Walmart)wordt ervoor zorggedragen, dat ze niet op de voorgrond treden en de zang wegdringen. Tijdens deze liedjes komen vergelijkingen met o.a. the Avett Bros naar boven, maar net even wat minder overdreven enthousiast. De vijf bandleden weten alles uitstekend in proporties te leiden. Zo gaan prachtige folky nummers als Cold Iron, Just For Me en Annie gepaard met de akoestisch gitaar en/of mandoline. Drijvende liedjes, verpakt in een luciferdoosje..zo mooi summier en subtiel hoor je Driftwood op "Rally Day". Een unieke collectie van tien americana/roots nummers komen je tegemoet. Laat deze band ook niet, net zoals bij de Sumner Brothers, anderhalf jaar wachten voor de erkenning van hun kunsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten